Home > Activiteiten > Pilootopleiding

Nederlands English

 
 

Helikopterpiloot opleiding

HelikoptervluchtBij Heli Holland zijn we ervan overtuigd dat helikopterpiloot het mooiste beroep ter wereld is. De mogelijkheden van een helikopter zijn ontzettend uitgebreid en het gevoel van vrijheid onbetaalbaar. Iedereen die helikopterpiloot wil worden kan terecht bij Heli Holland Trainingen. De piloten die één van onze trainingen hebben gevolgd vliegen nu onder andere op offshore-, trauma-, VIP en defensievluchten. Hieronder vind u een korte beschrijving van onze opleidingen.

PPL; Privat Pilot License

Privat Pilot License is de opleiding benodigd om recreatief te mogen vliegen in een helikopter binnen Europa. Heeft u een privéhelikopter aangeschaft of wilt u een helikopter aan gaan schaffen, dan heeft u deze opleiding nodig om in uw helikopter te vliegen.

CPL; Commercial Pilot License

Helikopter pilootMet de Commercial Pilot License mag u commercieel vluchten uitvoeren in lichtgewicht helikopters. Dit kan in een groot scala aan landen, kijk hiervoor op de pagina CPL.

ATPL; Airline Transport Pilot License

Airline Transport Pilot License is de hoogste kwalificatie op vliegniveau. Deze opleiding heeft hogere eisen dan de PPL en CPL opleiding en is bedoeld voor iedereen die carrière wil maken in de Offshore of Industrie.

IR; Instrument Rating

Instrument Rating stelt de piloot in staat om ’s nachts of met slecht weer te mogen vliegen. U leert tijdens deze opleiding om te vliegen door gebruik te maken van de instrumenten die aanwezig zijn in de helikopter.

FI; Flight Instructor

Flight Instructor, de naam zegt het al, leert ervaren helikopterpiloten hoe zij hun kennis over kunnen brengen aan beginnende helikopterpiloten.

Typeratings

Helikopter BMWElke helikopter is anders en het is daarom ook belangrijk om het type helikopter te kennen voor u ermee gaat vliegen. Bij deze korte opleiding typeratings leer je het type helikopter kennen en leg je examen af over het type helikopter.

Simulator training

Om een goede helikopterpiloot te worden is training in de simulator van groot belang. Wij hebben een simulator voor u klaar staan die aan vele kwaliteitseisen voldoet, zodat u de beste opleiding krijgt.

Vragen?

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw doelen past of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.