Pilotenopleiding
Pilotenopleiding

Pilotenopleiding

Bij Heli Holland zijn we ervan overtuigd dat helikopterpiloot het mooiste beroep ter wereld is. De mogelijkheden van een helikopter zijn ontzettend uitgebreid en het gevoel van vrijheid onbetaalbaar. Iedereen die helikopterpiloot wil worden kan terecht bij Heli Holland Trainingen. De piloten die één van onze trainingen hebben gevolgd vliegen nu onder andere op offshore-, trauma-, VIP en inspectievluchten. Hieronder vind u een korte beschrijving van onze opleidingen bij de Heli Holland ATO (Approved Training Organisation).

PPL - Privat Pilot License

Privat Pilot License is de opleiding benodigd om recreatief te mogen vliegen in een helikopter binnen Europa. Heeft u een privéhelikopter aangeschaft of wilt u een helikopter aan gaan schaffen, dan heeft u deze opleiding nodig om in uw helikopter te vliegen.

CPL - Commercial Pilot License

Met de Commercial Pilot License mag u commercieel vluchten uitvoeren in lichtgewicht helikopters. Dit kan in een groot scala aan landen, kijk hiervoor op de pagina CPL.

ATPL - Airline Transport Pilot License

Airline Transport Pilot License is de hoogste kwalificatie op vliegniveau. Deze opleiding heeft hogere eisen dan de PPL en CPL opleiding en is bedoeld voor iedereen die carrière wil maken als gezagvoerder tijdens Multi Crew vluchten zoals bijvoorbeeld bij Offshore vluchten over zee. 

IR - Instrument Rating

Instrument Rating stelt de piloot in staat om zonder visuele referentie een vlucht te kunnen uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan het vliegen door de wolken of in hogere luchtlagen. U leert tijdens deze opleiding om alleen gebruik te maken van de aanwezige instrumenten in de cockpit en de communicatie met de verkeersleiding.

FI - Flight Instructor

Flight Instructor, de naam zegt het al, leert ervaren helikopterpiloten hoe zij hun kennis over kunnen brengen aan beginnende helikopterpiloten.

Examiner courses

De Heli Holland vliegschool biedt diverse Examinator opleidingen aan in samenwerking met de Nederlandse luchtvaart autoriteit. Bent u instructeur en wilt u examinator worden? informeer naar de mogelijkheden van TRE, IRE of FE.

Typeratings

Elke helikopter is anders en het is daarom ook belangrijk om het type helikopter te kennen voordat u ermee gaat vliegen. Bij deze korte typeratings opleiding leer je het type helikopter kennen en leg je examen af over het type helikopter.

NR - Night Rating

Na het behalen van de Nacht Rating mag de piloot ook helikopter vluchten buiten de daglichtperiode uitvoeren.

FNPT II - Simulator training

Om een goede helikopterpiloot te worden is training in de simulator van groot belang. Wij hebben een simulator voor u klaar staan die aan vele kwaliteitseisen voldoet, zodat u de beste opleiding krijgt.

Vragen?

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw doelen past of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.