CPL Commercial Pilot Licence
CPL Commercial Pilot Licence

CPL Commercial Pilot Licence

INTRODUCTIE

Al vanaf 1980 biedt Heli Holland aankomende vliegers een mogelijkheid om zich in de helikopterluchtvaart te ontwikkelen. Met een commercieel brevet mag je bij een bedrijf vluchten uitvoeren tegen betaling. 

De laatste jaren is er, zeker in de beroepsluchtvaart, sprake van een sterke groei van het helikoptervliegen. Denk daarbij aan rondvluchten, pijplijn- en milieu-inspecties, off-shore operaties en beloodsing van zeeschepen. Ook de televisie-omroepen maken voor luchtopnames gebruik van helikopters. Heli Holland heeft veel ervaring met deze genoemde soorten helikopteroperaties.  

Heli Holland heeft een vloot waarvan het merendeel turbine helikopter is en bestaat uit:

- Typen Single Engine helikopters:
Schweizer 300, Schweizer 330/333, Bell 206 jetranger, Bell 206 longranger (IFR gecertificeerd), Eurocopter EC 120, Eurocopter EC 130.
- Typen Multi Engine helikopters:
Eurocopter AS 355, Eurocopter EC 155B1, Eurocopter EC175.

Landen van operatie zijn:
Nederland, Duitsland, Belgie, Engeland, Noorwegen, Denemarken, Polen, Caribisch gebied, USA, Groenland.

Wat de helikoptervliegopleiding betreft staan kwaliteit van de instructie en individuele begeleiding van de leerlingvlieger voorop. Voor alle helikopter opleidingen die Heli Holland verzorgt heeft Heli Holland een Europese erkenning (EU/EASA). De erkenning wordt afgegeven en gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport waardoor Heli Holland op heligebied het hoogst gekwalificeerde opleidings instituut is in ons land.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en uw persoonlijke mogelijkheden.