IR Instrument Rating
IR Instrument Rating

IR Instrument Rating

Deze zogehete 'blindvlieg'-kwalificatie is nodig om helikopters te mogen besturen in de nacht en onder minder goede zichtcondities, bijvoorbeeld in wolken en slecht weer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van instrumenten in de helikopter, geleidings apparatuur op de grond en verkeersleiding. Een vereisde voor vliegers die Offshore willen gaan vliegen.

Normaal wordt er gestart met het behalen van de Instrument Rating na het behalen van het CPL. De student leert de helikopter te besturen door middel van aanwijzingen op de instrumenten. Het aanleren van deze vaardigheid vergt veel training en begeleiding, zowel fysiek als mentaal als communicatief omdat IFR vluchten vaak door 2 vliegers gevlogen worden. Tevens leert men werken met geavanceerde navigatie en communicatie systemen en auto pilots.

Men begint deze training op onze gecertificeerde helikopter simulator, omdat daarmee effeciënt de basisvaardigheden kunnen worden aangeleerd. Hierna wordt de opleiding afgerond op onze IFR gecertificeerde Bell 206 Longranger.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en uw persoonlijke mogelijkheden.